Beyoncé, trojnásobná maminka, zpěvačka a herečka, je v jednom kole. I přesto jí lze jen těžko uvěřit, že má po čtyřicítce. Vděčí za to svému speciálnímu jídelníčku?
Narodila se 4. září 1981 v Texasu a profesionálně zpívá od patnácti let. O čtvrtstoletí později je z ní jedna z největších a nejsledovanějších světových hvězd. Jak se udržuje ve formě? Magazín Eat This vybral 5 věcí, které Beyoncé vypustila ze svého jídelníčku. Udělala dobře?
(Ne)jíst jako Beyoncé
Zpěvačka zcela zanevřela na rafinované sacharidy, které jsou v bílém pečivu, sladkostech nebo bílé rýži. Podle Eat This způsobují sacharidy přibírání na váze a prý nás i uvrhují do letargie. Jenže když je jich málo, tělu chybí energie. Hrozí také zácpa nebo bolesti hlavy.
Vzdala se i masa,
což je obvyklé u vegetariánů a veganů. Když ze svého
jídelníčku vyjmete červené maso, může to přispět ke snížení
rizika srdečních onemocnění a vysokého cholesterolu. Jenže pak
tělu chybí některé živiny a nebezpečné je také mít málo
železa, které získáváme právě z červeného masa.
Beyoncé přestala jíst i ryby. To je v rozporu s doporučeními, že bychom je měli jíst alespoň 2-3krát týdně. Na druhé straně tím zpěvačka snižuje riziko konzumace škodlivých toxinů. Třeba rtuti, která ve větším množství může ovlivnit sluch, zrak a koordinaci. Tedy tři věci, které nezbytně potřebuje pro svou kariéru.
Čtvrtým do party je tradiční strašák cukr. Jeho absence ve stravě způsobuje ztrátu břišního tuku, zlepšuje pleť a zvyšuje pocit nabití energií. Méně cukru, nebo jeho stopka, zlepší i zdraví srdce a dalších orgánů.
Poslední věcí, které na talíři u Beyoncé neuvidíte, jsou mléčné výrobky. Může to znamenat méně nadýmání, lepší regulaci trávení a čistou pleť. Pokud ale půjdete ve stopách slavné zpěvačky, musíte vitamín D a vápník získat z jiných zdrojů.