Close search

Chcete vypadat jako olympionici? Podle odborníků se raději inspirujte jejich odhodláním

Freepik Zdroj: Freepik

Pokud sledujete olympiádu v Paříži a říkáte si, že by bylo fajn být ve formě jako její účastníci, raději si to ještě rozmyslete. CNN píše, že srovnání s profesionálními sportovci není dobré. Ale inspirovat se jimi můžete.

Po celém světě sledují olympiádu stovky milionů lidí a spousta z nich si asi položí otázku, proč nevypadají jako olympionici. CNN píše, že lidé jsou náchylní srovnávat se s ostatními a teď se porovnávají s nejlepšími světovými sportovci. Je to předem prohraná hra. Většina olympioniků totiž stráví celý svůj život tréninkem jenom kvůli tomu jedinému okamžiku...

Nemusíte vypadat jako olympionici

"Je nereálné očekávat, že budete vypadat jako olympionici, ale můžete si hry užít a inspirovat se jimi," cituje CNN Amadea Masona, týmového lékaře amerických atletů. Pokud cvičíte pravidelně, stejně se nemůžete srovnávat s někým, pro koho je sport práce na plný úvazek. Každý okamžik jeho dne je věnován správnému tréninku, výživě, regeneraci a spánku. To pro běžného člověka není reálné.

"Z atletického hlediska je v celých Spojených státech jen 120 sportovců, kteří mají v této době takovou úroveň kondice, aby mohli vytvořit olympijský tým. To znamená, že ne každý to dokáže," dodává Mason. A připomíná, že ze sportovců, kteří se před třemi lety zúčastnili olympiády v Tokiu, se zhruba 40 % už letos do týmu nedostalo.

Když sledujete olympiádu a stydíte se, že nemůžete podávat výkony na podobné úrovni nebo nevypadáte jako top sportovci, nevěště hlavu. Olympionici ať vás inspirují svým odhodláním a překonáváním překážek. A pak jim v klidu můžete držet palce a sledovat jejich úžasné výkony bez pocitu studu.

Zdroje informací:
Wikipedia.org: Letní olympijské hry 2024
Edition.cnn.com: You shouldn’t want to look like an Olympian, experts say

Nejčtenější články