Close search

Zdravé a lahodící oku: Snídaně, kterými potěšíte svého milého i sebe

pixabay Zdroj: pixabay

Všichni víme, že snídaně je základem dne. Přes týden má málokdo čas na vychutnání si vydatné snídaně, protože už většinou máme v hlavě, co je potřeba zařídit, vyřídit, co nás čeká atd. Pokud o víkendu děláte sobě a partnerovi ranní pochoutky a už vás vajíčka a obložené talíře omrzely, máme pro vás tipy na zdravé a chutné snídaně, které budou chutnat i vašemu milému.

1. Rychlé müsli s kokosem a kiwi

V pánvičce na sucho za stálého míchání opražte dozlatova dvě polévkové lžíce strouhaného kokosu a dejte stranou. Další čtyři lžíce kokosu zalijte asi polovinou hrnku teplé vody a nechte 10 minut namáčet. Mezitím rozpulte pomeranč a vymačkejte šťávu. Kiwi nebo jakékoliv vaše oblíbené ovoce nakrájejte na plátky. Vodu z namočeného kokosu slijte, smíchejte s pomerančovou šťávou a medem. Můžete přidat špetku mletého zázvoru. Do misky nasypte sypané müsli s rozinkami, poklaďte ovocem, zalijte kokosovou vodou se šťávou a posypte opraženým kokosem.

 

2. Avokádový chléb s vejcem

Avokádo oloupejte, nakrájejte na kostičky, pokapejte citronovou šťávou z půlky citronu a rozmačkejte vidličkou. Nadrobno nakrájejte malou cibuli a přidejte k avokádu. Vmíchejte 1 stroužek prolisovaného česneku. Na sucho opečte na pánvi chleba z obou stran, namažte žervé (můžete a nemusíte) a vidličkou vmačkejte avokádovou směs na chleba. Osolte a přidejte drcené chilli. Navrch dejte naměkko připravené volské oko.

3. Teplá ovesná kaše s ovocem

Nejrychlejší snídaně, která zahřeje na těle i duši. Svařte drcenné vločky s mlékem, přidejte špetku soli a oslaďte medem. Základ máte hotový. Teď už si můžete s kaší na talíři vyhrát podle vlastní fantazie. Skvělá je s borůvkami, malinami a pekanovými ořechy. Můžete použít kokos, chia semínka, kustovnici a veškeré druhy ovoce. Pokud chcete zavzpomínat na dětství, připravte si kakao. Mléko zahřejte, přidejte lžící medu a dvě lžičky holandského kakaa.

 

4. Rajčatový krém s bazalkou

Nasucho dozlatova opražíme piniová semínka. Oloupeme česnek. Rajčata nařízneme do kříže a spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Do vyšší nádoby vložíme lístky bazalky, piniová semínka, česnek a rajčata a se strouhankou (2 lžíce) rozmixujeme. Osolíme a opepříme. Podávat můžete na italské ciabattě.

 

 

 

 

 

 

Nejčtenější články